Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@15:45:44 GMT

کارآفرینی بانوی تبریز برای 450 هنرمند زن

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۵۴۵۹۵

کارآفرینی بانوی تبریز برای 450 هنرمند زن

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی و تبریز به دلیل وجود ظرفیت های عدیده شغلی و هنری، یکی از خاستگاه های مهم کارآفرینی و اشتغالزائی در حوزه صنایع دستی است که بانوان این خطه نقشی بسیار مهم، تعیین کننده و اصلی را در این عرصه دارند.
نبود تشکل های صنفی تاثیرگذار، ضعف حمایت مالی، نوپا بودن اشتغال خانگی، کمبود محل های مناسب برای عرضه محصولات تولیدی و به تبع آنها حضور ضعیف در داخل و خارج از کشور جزو مشکلات اصلی حوزه اشتغالزائی صنایع دستی است که لزوم بازنگری در برخی قوانین و حمایت های همه جانبه از هنرمندان این عرصه را ضروری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اینها درد دل های بانوی کارآفرین تبریزی است که با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا تبریز از تلاش های خود برای کارآفرینی و ایجاد فرصت های شغلی جدید برای بانوان و مشکلات موجود در این راه سخن گفت.
فاطمه دلیری عبدی گفت: از هشت سال قبل 66 نفر از بانوان هنرمند در رشته های مختلف صنایع دستی را دور هم جمع کرده ام و اکنون این تعداد را به 450 نفر رسانده ام که هر کدام جزو فرهیختگان جامعه بوده و خالق آثار بسیار بی بدیل هستند، اما به دلیل نبود بازار کار به لحاظ اقتصادی و حتی اجتماعی و عاطفی با مشکلات جدی مواجه شده ایم.
خانم دلیری عبدی 47 ساله که سابقه 25 سال فعالیت اقتصادی دارد، افزود: گلدوزی دستی، ملیله کاری، سفال کاری، نقاشی روز پارچه، طراحی فنی، خیاطی، منبت کاری، قالی بافی، ابریشم بافی، لباس های محلی، قلمکاری، نقره کاری، معرق کاری، خاتم کاری، سوزن دوزی، نگارگری، میناکاری و انواع بافتنی ها از جمله هنرهایی است که در جمع 450 بانوی تبریزی وجود دارد و به بهترین شکل اجرا می شود.
وی با اشاره به فعالیت های گسترده جمع فوق در سال های گذشته و حتی ورود آنها به بازار صادرات، گفت: چند سال قبل با رایزنی های مختلف توانستیم بازار کار بسیار خوبی در ترکیه به دست آوریم که سود حاصل از مراوادات اقتصادی آن، افق های روشن برای ما ترسیم کرد، اما متاسفانه این روند از حدود دو سال قبل متوقف شد و به دلیل برخی قوانین سخت گمرکی، طرف های ترک از مراواده با ما منصرف شدند.
دلیری عبدی به توانمندی های هنری صنایع دستی بانوان تبریزی اشاره کرد و ادامه داد: در یکی از جلسات با تجار ترکیه، آثار نقره کاری خود را ارایه کردیم که مورد پسند آنها قرار گرفت، اما اعلام کردند بدون بسته بندی مناسب نمی توانند وارد مبادله شوند، بلافاصله به دلیل توانمندی گروه خودمان، توسط یکی از دختران، جعبه های بسته بندی بسیار شیک طراحی کردیم و قرارداد همکاری را منعقد نمودیم.
وی اضافه کرد: آثار و صنایع دستی بانوان تبریزی از چنان خلاقیت و زیبائی برخوردار بود که طرف های ترکیه ای، اقدام به صادرات دوباره آنها به کشورهای دیگر می کردند.
دلیری عبدی ، از دست دادن بازار مصرف صنایع دستی تبریز در ترکیه را موجب بیکاری 450 نفر از زنان هنرمند این شهر دانست و ادامه داد: متاسفانه به دلیل سخت گیری های گمرکی، هم اکنون طرف های ترک با هنرمندان قبرس و یونان وارد معامله شده اند.
وی، سود حاصل از مراوادت صنایع دستی با کشورهای همسایه را بسیار خوب توصیف و اظهار کرد: در پاره ای از موارد حتی تا 50 درصد نیز سودآوری حاصل می شد که در حقیقت ارزآوری برای کشور به شمار می رود.
بانوی کارآفرین تبریزی با بیان اینکه توجه به آموزش جزو برنامه های مهم تشکل غیررسمی خود است، اظهار کرد: بحث آموزش برای زنان هنرمند را با جدیت پیگیری می کنیم اما وقتی بازار کار در دسترس نیست، بهره چندانی از این آموزش ها نمی توان برد، زیراکه در فعالیت های اقتصادی نقطه آخر بازار کار است که هم اکنون در دسترس نیست.
دلیری عبدی، اشتغال زنان به ویژه در حوزه صنایع دستی را یکی از راهکارهای بسیار مناسب برای برون رفت از مشکلات اجتماعی و فرهنگی جامعه دانست و افزود: بدون تردید می توان با توسعه چنین مشاغلی برای بانوان، جلوی بسیاری از ناهنجاری ها از قبیل طلاق، آسیب های اجتماعی و مشکلات اقتصادی ناشی از آن را گرفت که این امر مستلزم حمایت همه جانبه دستگاه های متولی است.
وی ادامه داد: از مجموع 450 نفر بانوی هنرمندی که با آنها همکاری دارم، تنها 10 درصد برای تفریح و تفنن وارد این عرصه شده اند و 90 درصد آنها به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به شدت نیازمند نفع مالی دسترنج خود هستند که در شرایط اقتصادی موجود آینده آنها را نگران کننده می دانم.
دلیری عبدی که صاحب دو فرزند است، از اینکه در بسیاری از موارد نمی تواند پاسخگوی زنان جویای کار شود، ابراز تاسف می کند.
وی گفت: صحنه هایی را طی سال های اخیر از این بانوان دیده ام که با چشمان اشک بار تقاضای کار می کنند اما کاری از دستم ساخته نیست و آن شب خدا می داند چگونه سر به بالین می گذارم، چون خود را مکلف به رفع مشکلات آنها می دانم.
دلیری عبدی اضافه کرد: اما با وجود پاره ای مخالفت ها از سوی خانواده، قسم خورده ام این راه را تا آخر ادامه دهم و زمینه شغلی و رفاه اقتصادی مجموعه خود را فراهم کنم و هرگز از این راه برنمی گردم.
وی با بیان اینکه تسهیلات دولتی به هیچ عنوان گره گشای مشاغل خانگی و کمک به رونق صنایع دستی نیست، گفت: کدام فعال اقتصادی می تواند با وام های 27 درصدی که اگر مسایل جانبی آنرا در نظر بگیریم به بیش از 30 درصد می رسد، می تواند سرپا بایستد؟ این تسهیلات جز ضرر هیچ نفعی برای اشتغالزائی ندارد.
این بانوی کارآفرین تبریزی یادآورشد: اگر مسئولان حمایت های لازم و کافی از اشتغال زنان را به فراموشی بسپارند، بدون تردید نه تنها آسیب های اجتماعی رو به افزایش می گذارد، بلکه به تدریج با نابودی صنایع بی بدیل دستی استان و کشور مواجه خواهیم شد.
دلیری عبدی با اشاره به رویداد مهم تبریز 2018 ، یادآور شد: صنایع دستی بهترین، مناسب ترین، اقتصادی ترین و عامه پسندترین عرصه ای است که می توان به وسیله آن توانمندی ها، ظرفیت ها و آثار دستی تبریز و آذربایجان را به گردشگران خارجی که مشتاق دیدن و خریدن چنین اقلامی هستند، فراهم کرد.
وی با بیان اینکه اقدام برای ایجاد انجمن و تشکل غیردولتی مجموعه اش را شروع کرده است، گفت: از مسئولان مربوطه و مهمتر از همه از رسانه های گروهی به ویژه خبرگزاری ایرنا، تقاضا داریم در این زمینه ما را همراهی کنند.
مصاحبه از: سیدیحیی مرتضائی **انتشار: عزیزی راد
3038/518

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۴۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • نمایشگاهی از صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود