Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@13:02:34 GMT

سند راهبردی توسعه گردشگری باید امسال آماده شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۸۵۶۳

سند راهبردی توسعه گردشگری باید امسال آماده شود

نمایندگان مجلس با تاکید بر لزوم تدوین سریع‌تر سند راهبردی گردشگری در سال نخست برنامه ششم توسعه، تاکید کردند: همه پروژه‌های دستگاه‌ها باید پیوستِ گردشگری داشته باشند تا کشور به سمت گردشگری تمایل پیدا کند.

به گزارش ایسنا، ضرورت تبلیغات بین‌المللی ظرفیت‌های گردشگری، لزوم تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری کشور و توجه به بخش خصوصی در صنعت گردشگری از جمله محورهای نشست بیست‌وششمین کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران بود که با حضور اعضای انجمن علمی گردشگری ایران، بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه گردشگری به تعامل سازنده قانون گذار، مجری و بخش خصوصی نیاز دارد

احمد اصغری ـ رییس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران ـ با یادآوری این که توسعه صنعت گردشگری به عنوان بخش اقتصادی پویا و تاثیرگذار نیازمند تعامل سازنده میان قانونگذاران، مجریان و بخش خصوصی است، افزود: بخش قانون گذار با تأمین قوانین، مقررات و بسترهای حقوقی لازم، مجریان را در مسیر برنامه ریزی و اجرای اقدامات لازم حمایت و پشتیبانی می کند تا از طریق آن بخش خصوصی بتواند با کمترین دغدغه، چرخ اقتصاد گردشگری را به تحرک درآورد.

وی اظهار کرد: متاسفانه گزارش ها و آمارهای داخلی و خارجی و شواهد و اظهارات بخش خصوصی حاکی از آن است که بخش خصوصی گردشگری به دلیل چالش های موجود در بخش قوانین، دستورالعمل ها و فرایندهای ناکارآمد و بروز نشده، از اثر بخشی و کارآیی لازم برخوردار نیست.

اصغری ادامه داد: خوشخبتانه این کمیسیون به عنوان نماینده ای از بخش خصوصی، حضور جدی در نمایشگاه های بین المللی گردشگری و صنایع وابسته مانند ITB برلین، فیتور اسپانیا، نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی اکراین، گردشگری سلامت عمان و غیره داشته است.

وی خاطرنشان کرد: گردشگری برای کشوری مانند ایران که وابستگی شدید به درآمدهای نفتی دارد، می‌تواند به عنوان راهی برای رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی و خروج از اقتصاد تک‌محصولی باشد.

رییس کمیسیون گردشگری، اقتصادورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران ادامه داد: هدف اقتصاد مقاومتی بازسازی و احیای اقتصاد ملی است. اقتصاد مقاومتی به کاهش وابستگی‌ها و تاکید بر مزیت‌های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی است.

وی با اشاره به اینکه برای رشد صنعت گردشگری باید زیرساخت‌های این صنعت فراهم شود تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی به این سمت سوق پیدا کنند، افزود: این میان می‌توان از تجربه کشورهای موفق در این عرصه نیز بهره برد.

نارضایتی از شکل تبلیغات ایران در شبکه های بین المللی

پدرام سلطانی ـ نایب رییس اتاق ایران ـ سپس با بیان این که رونق صنعت گردشگری در هر کشوری بیانگر وجود امنیت، ثبات و سلامت اقتصادی و سیاسی است، افزود: بر این اساس کشورهای مختلف تلاش می‌کنند تا گردشگران خارجی بیشتری را جذب کنند تا از این راه سرمایه های بیشتری را نیز جذب کنند.

او، گردشگری را ویترین هر کشوری دانست و گفت: کشورهای پیشرفته در حوزه گردشگری با ثبات‌ترین کشورها هستند و اگر مشکل کوچکی در آن ها بروز کند سریعتر به موضوع خاتمه می دهند تا از این ارزش افزوده بهره مند شوند.

وی با تاکید بر اینکه امروزه بازاریابی در حوزه گردشگری امری جدی است و کشورهای مختلف در این زمینه تلاش زیادی می‌کنند، اظهار کرد: متاسفانه تبلیغات صنعت گردشگری کشورمان در شبکه‌های بین‌المللی متناسب با شرایط کشورمان و جاذبه‌های فرهنگی، اقلیمی و طبیعی نیست.

سلطانی با بیان این که گردشگران خارجی از طریق دریچه رسانه‌های خود به کشورمان و ظرفیت‌های گردشگری نگاه می‌کنند، گفت: البته خوشبختانه بعد از برجام اتفاقات مناسبی رخ داده که همین امر سبب توسعه و رونق گردشگری در کشور ما شده است، اما تا نقطه مطلوب هنوز فاصله وجود دارد.

نایب رییس اتاق ایران همچنین بیان کرد: در توسعه گردشگری با همکاری کشورهای همسایه اقدامات مناسبی نشده است، درحالی که می توان گردشگران کشورهای همسایه را به خوبی جذب کرد، چون این ظرفیت در کشورمان وجود دارد.

سلطانی با تاکید بر این که باید گفتمان واحد بین بخش خصوصی و دولتی در حوزه گردشگری به وجود بیاید، گفت: متاسفانه باید اذعان کرد صدای مطالبه‌گری بخش خصوصی در حوزه گردشگری به خوبی شنیده نمی‌شود که توجه مسؤولان را می‌طلبد.

نایب رییس اتاق ایران در ادامه با بیان این که رونق گردشگری داخلی باید مورد توجه مسؤولان باشد، افزود: توجه به مؤلفه های بوم گردی، برگزاری استارتاپ ها و دیگر رویدادها می توانند زمینه رونق گردشگری داخلی در کنار گردشگری خارجی را فراهم کند.

حساسیت زدایی و برون زدایی کنیم

محمدحسین ایمانی خوشخو ـ رییس دانشگاه علم و فرهنگ ـ با بیان این که در کشورهای پیشرفته در صنعت گردشگری ۹۳ درصد امور در بخش خصوصی انجام می‌شود و فقط ۷ درصد توسط بخش دولتی انجام می‌گیرد، گفت: باید نگاه به صنعت گردشگری تخصصی شود و از حالت سنتی در کشورمان بیرون آید، به عنوان مثال در کشور انگلستان رشته گردشگری در دپارتمان‌های بزرگ دانشگاهی وجود دارد، درحالیکه ما در ایران چهار سال تلاش کردیم تا به وزارت علوم ثابت کنیم، گردشگری علم است.

رییس انجمن علمی گردشگری کشور سپس با اشاره به این که در حال حاضر بیش از یک هزار و ۳۰۲ عضو هیات علمی دانشگاه‌ و محقق عضو انجمن گردشگری در کشور وجود دارد، افزود: خوشبختانه میزان اشتغال فارغ التحصیلان این رشته نسبت به سایر رشته ها بیشتر است و سالانه ۲ الی ۳ هزار فارغ التحصیل در حوزه گردشگری وارد بازار کار می‌شوند و وزارت علوم هم گردشگری را به عنوان یک علم قبول دارد.

وی با اشاره به موانع موجود کشور در حوزه گردشگری، اظهار کرد: به نظر باید در این حوزه از بسیاری موضوعات حساسیت زدایی شود و ادبیات مان را برون زدایی کنیم باید موسیقی را میان مردم بیاوریم و جنبه های گردشگری را با نگاه علمی و فرهنگی به مردم نشان دهیم، برای مصال بسیاری از مردم دنیا حضرند دلارها خرج کنند تا از نزدیک نظام گردشگری قم را ببینند زیرا ۳۳ درصد گردشگران دنیا، فرهنگی هستند که این امری قابل تأمل بوده که با ظرفیت های گردشگری کشورمان تناسب دارد.

ضرورت تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری همین امسال

جعفرپور ـ رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ـ در ادامه با اشاره به ضرورت تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری کشور از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: باید اذعان کرد که تقویت زیرساخت‌ها و تقویت هویت فرهنگی از گذر توجه به صنعت گردشگری محقق خواهد شد.

وی همچنین به تلاش مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی برای توجه به صنعت گردشگری در برنامه ششم توسعه اشاره کرد، افزود: بر این اساس در ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم توسعه، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موظف شده سند راهبردی گردشگری که محور تمام امور برای آینده این صنعت در کشورمان است را در سال اول اجرای برنامه (۱۳۹۶) تدوین کند و در این راستا اتاق ایران نیز می تواند به این سازمان کمک کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: امروزه برای همه پروژه‌های که در کشور در نظر گرفته می شود طبق قانون باید پیوست گردشگری در نظر گرفته شود از این رو باید مسؤولان دقت و توجه بیشتری داشته باشند تا بتوانیم صنعت گردشگری کشورمان را بیش از گذشته فعال کنیم.

همه پروژه‌ها پیوست گردشگری داشته باشند

جبار کوچکی‌نژاد ـ رییس فراکسیون میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و مناطق آزاد مجلس ـ با اشاره به سیاست‌های کلان افق ۱۴۰۴ در حوزه گردشگری، گفت: در سیاست‌های بالادستی نظام تأکید شده است که میزان گردشگر در کشور باید تا سال ۱۴۰۴ به ۲۰ میلیون نفر برسد و این مهم با وجود ظرفیت گردشگری موجود در کشور قابل تحقق است.

او با بیان اینکه تا زمانی که سند گردشگری حاضر نشده باشد، نمی‌توان شرح وظایفی برای دستگاه‌ها پیش‌بینی و به آنان ابلاغ کرد، افزود: هر پروژه‌ای در کشور باید پیوست گردشگری داشته باشد تا کشور به سمت حوزه گردشگری تمایل پیدا کند.

وی با بیان این که گردشگری به دنبال خود ثروت و شغل ایجاد می‌کند، گفت: بسیاری از کشورهای همسایه که حتی از کشورهای توسعه یافته هم نیستند سالانه بالغ بر ۲۰ میلیون گردشگر خارجی دارند و اقتصاد کشور خود را بر مبنای گردشگری بنا می‌کنند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در مورد اولویت‌های مهم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اظهار کرد: اگر مسؤولان بتوانند ظرفیت قانون برنامه ششم توسعه کشور که ماده‌های ۹۸، ۹۹ و ۱۰۰ آن مربوط به حوزه گردشگری است را اجرایی کنند و آیین‌نامه‌های اجرایی آن را سریع و بدرستی تنظیم کنند و همچنین برای قانون بودجه، آینده و حتی وزارت گردشگری نیز کمک کنند، می‌توان یک تحول اساسی در حوزه گردشگری شاهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۸۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی

به گزارش قدس خراسان، یکی از موضوعات مطرح شده در اولین جلسه شورای گفت وگو دولت و بخش خصوصی سال جاری که در اواخر فروردین ماه برگزار شد، موضوع تشکیل و حضور خراسان رضوی در شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی شرق کشور و فواید آن برای استان بود که مورد تایید استاندار خراسان رضوی قرار گرفت. رئیس دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی ضمن بیان این موضوع عنوان کرد: با توجه به محدودیت زمان در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مرکزی در تهران که با حضور وزیر اقتصاد به صورت یکبار در ماه برگزار می شود، طرح و حل مسائل همه شوراهای گفتگو همه استان ها زمان بر است، بنابراین یکی از راهکارها طرح مسائل مشترک استان ها با هم و تصمیم گیری در جهت حل آن ها است. علی اکبر لبافی ادامه داد: در اواخر سال ۱۴۰۱ دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی به شورای مرکزی تشکیل دبیرخانه شورای گفتگو شرق کشور را پیشنهاد کرد که مورد استقبال قرار گرفت و تشکیل اولین شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی شرق کشور به دبیرخانه خراسان رضوی تفویض و در اجرای مکاتبات و اجازه صادر شده خراسان رضوی پایلوت استان های شرق کشور شد که تا کنون حدود ۶ جلسه مشترک اثرگذار این منطقه توسط دبیرخانه ها برگزار شده و تهران هم در جریان برگزاری روند این جلسات بوده است. توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان‌های شرقی وی ضمن اشاره به ویژگی های مشترک ۵ استان شرق کشور تصریح کرد: وجه مشترک مسائل توسعه استان های شرق کشور زیاد است و حل یک موضوع آن ها بر استان های دیگر اثر دارد. به عنوان مثال اگر مسائل گمرگ ماهیرود در خراسان جنوبی حل و فصل شود به تبع بر حل امور گمرگ دوغارون در خراسان رضوی هم موثر است و به نوعی هدف از تشکیل شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی شرق تسریع در بررسی، تجمیع و رفع مشکلات اقتصادی این استان ها است. لبافی در ادامه توضیح داد: درصد توسعه و پیشرفت در استان های شرقی در یک اندازه و به نسبت سایر نقاط کشور پایین است، به عنوان مثال با وجود اینکه این استان ها در زمینه تجارت خارجی نقش اساسی دارند اما درصد بهره مندی این استان ها از بزرگراه و آزاد راه ها نسبت به بقیه مناطق کشور به ویژه غرب چه از نظر کیفیت و چه از نظر کمیت بسیار متفاوت و پایین به شمار می رود. رئیس دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در خصوص نحوه برگزاری جلسات این دبیرخانه نوپا تصریح کرد: دبیرخانه شرق کشور به صورت دوره ای در ۵ استان تشکیل می شود به عبارتی دیگر هر سال یکی از این پنج استان مسئولیت دبیرخانه مرکزی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی شرق کشور را عهده دار خواهد شد و تعداد جلسات این شورا دو مرتبه در سال با حضور استانداران این ۵ استان است. لبافی جلسات مشترک بین استانداران و رواسای اتاق های بازرگانی استان های سیستان و بلوچستان، گلستان، خراسان رضوی، شمالی و جنوبی را هر شش ماه یک بار اعلام کرد و گفت: این جلسات به عنوان جلسات اصلی برگزار می شود و جلسات دبیرخانه ها متناسب با موضوع مشترک استان ها به صورت مجازی تشکیل جلسه خواهند داشت تشکیل خواهد شد. خراسان رضوی پایلوت دبیرخانه شرق کشور وی افزود: در ادامه و پس از طرح موضوع تشکیل شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی شرق کشور دبیرخانه مرکزی نوشتن دستور العمل کشوری را خواستار شد و دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی ضمن نوشتن دستور العمل و بنا به نظر دبیرخانه مرکزی ان را به سایر استان های کشور طی یک جلسه ویدئو کنفرانسی معرفی کرد که در نهایت با استقبال برخی استان ها مواجه شد اما به دلیل اینکه برخی از استان های دیگر ملاحظاتی در مورد تشکیل شوراهای گفتگو منطقه ای داشتند در سطح کشور محقق نشد. وی تصریح کرد: موافقت استان ها برای تشکیل قطعی این دبیرخانه وجود دارد و تنها امضای توافق نامه رسمی آن مانده که این توافق نامه یا در نمایشگاه اکسپو تهران به امضای استانداران و رواسای اتاق های بازرگانی ۵ استان شرقی خواهد رسید یا اینکه در اولین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که به میزبانی خراسان رضوی و در مشهد برگزار خواهد شد این توافق رسمی به امضا خواهد رسید. لبافی در پایان خاطر نشان کرد: مهمترین فایده تشکیل این دبیرخانه ایجاد اتفاق نظر برای توسعه در شرق است. موضوع مهمی که اگر به صورت همزمان توسط دولت و بخش خصوصی و در ۵ استان شرقی دنبال شود طی سال های آینده شاهد اثرگذاری آن خواهیم بود. طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • افتتاح ۱۶ پروژه شاخص در مجموعه صفه، اقدامی موثر در ارتقای صنعت گردشگری
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری