Web Analytics Made Easy - Statcounter

چهارمین نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در دوره جدید، برگزار و عملکرد شش ماه بورس تهران بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ در این جلسه همچنین، معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان تامین اجتماعی از واگذاری سهام بنگاه‌های این سازمان در بورس و خروج تامین اجتماعی از بنگاه‌داری خبر داد.
بنابر گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در آغاز این نشست علی سنگینیان، رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه، با اشاره به اصلاح قانون بازار سرمایه و بررسی آن در جلسات گذشته این کمیسیون، گفت: از سوی اتاق تهران درخواست توقف این قانون برای بررسی بیشتر و هم‌افزایی با بخش خصوصی به مسولان سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد که در همین رابطه، با همکاری کمیسیون بازار پول و سرمایه و معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران، پیش‌نویس این قانون تدوین و از سوی بخش خصوصی به سازمان بورس ارائه خواهد شد.
سنگینیان همچنین با اشاره به ابلاغ بخشنامه بودجه سال 97 کشور، افزود: رویکرد بودجه سال آینده از سوی دولت، رشد اقتصادی فراگیر، اشتغال‌زا و ضد فقر اعلام شده است.
به گفته وی، در این بودجه میزان تخصیص منابع برای سرمایه‌گذاری 10 هزار میلیارد تومان است که رقم قابل قبولی نیست، از این رو برای منابع ‌سرمایه‌گذاری باید روی فاینانس خارجی حساب کرد.
همچنین در ارتباط با قانون جدید سازمان بورس، برخی دیگر از اعضای کمیسیون نظر خود را مطرح کردند.
عباس آرگون نایب‌رییس کمیسیون، با تاکید بر اینکه روان‌سازی در حوزه بازار سرمایه باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: پیش‌نویس قانون جدید بازار سرمایه نشان ‌می‌دهد که نگارندگان آن بیشتر روی کنترل‌ها و تقویت نظارت‌ها تمرکز کرده‌اند که در عمل فعالیت‌ها در این حوزه را کندتر از گذشته خواهد کرد.
به گفته وی، در قانون جدید عمدتا بر افزایش اختیارات سازمان بورس پرداخته شده‌است.
سیدحسین سلیمی، دیگر نایب رئیس کمیسیون نیز با انتقاد از پیش‌نویس قانون جدید بازار سرمایه، گفت: در این سند آمده است که رئیس سازمان بورس عضو شورای پول و اعتبار خواهد بود در حالی که حضور رئیس سازمان بورس در این شورا باید در قانون شورای پول و اعتبار آمده باشد.
سیدمحمد اتابک دیگر عضو کمیسیون نیز بر ثبات در قوانین کشور تاکید کرد.
وی افزود: سالانه بر قوانین کشور افزوده ‌می‌شود در حالی که فعالان اقتصادی نمی‌توانند پیش‌بینی دقیقی و حتی نسبی از روند کسب‌وکار و اقتصاد کشور داشته باشند.

خروج تامین اجتماعی از بنگاه‌داری

در ادامه این نشست، ولی‌اله افخمی‌راد، معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان تامین اجتماعی، با اعلام اینکه این سازمان برابر برنامه‌ای تدوین شده، خروج از بنگاه‌داری را آغاز کرده است، گفت: در فاز نخست این برنامه عملیاتی که بزودی اجرا خواهد شد، میزان قابل توجهی از سهام شرکت‌های متعلق به سازمان تامین اجتماعی در بورس عرضه می‌شود.
وی با بیان اینکه بر طبق اصل 44 قانون اساسی، سازمان‌های مشابه تامین اجتماعی نمی‌توانند بیش از 40 درصد سهام یک بنگاه اقتصادی را داشته باشند، افزود : سازمان تامین اجتماعی از این پس سهام‌دار حداکثر 40 درصد سهم بنگاه‌ها خواهد بود و اداره این بنگاه‌ها به بخش‌های دیگر واگذار می‌شود.
افخمی‌راد اظهار امیدواری کرد سازمان بورس با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی تامین اجتماعی برای عرضه سهام بنگاه‌های این نهاد، همراهی‌های لازم را داشته باشد.

گزارشی از عملکرد شش ماه بورس تهران

در ادامه این نشست، گزارش عملکرد شش ماه بورس تهران مورد بررسی قرار گرفت.
علی سنگینیان، رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران، با بیان اینکه ارزش بازار در این مدت 330 هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: این میزان از ارزش بازار سرمایه در مقایسه با اندازه اقتصاد کشور بسیار کوچک است.
وی با اشاره به اینکه گردش معاملات در نیمه نخست سال جاری، در حدود 8 درصد بوده است، گفت: این رقم اندک از گردش معاملات در بورس تهران نشان ‌می‌دهد که بازار سرمایه کشور، سیال نیست که دلیل عمده آن نیز به قوانین نامناسب و سخت‌گیری‌های اعمال شده در این بازار برمی‌گردد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در ادامه، متوسط روزانه معاملات در این بازار در شش ماه نخست امسال را حدود 200 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود : عمق بازار کم و محدود است و بورس تهران نمی‌تواند حجم بزرگی از معاملات را انجام دهد.
سنگینیان همچنین ارزش بازار فرابورس در این مدت را 100 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بررسی این بازار نشان ‌می‌دهد که عمده معاملات فرابورس مربوط به بازار ابزارهای نوین است.
به گفته وی، بازار فرابورس در حال حاضر به محل بازار اوراق بدهی تبدیل شده و این بازار برای شرکت‌های کوچک و متوسط موفق نبوده است.
وی به آمارهای اخیر بانک مرکزی اشاره کرد و افزود: بر اساس گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی کشور به 1300 هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گفته سنگینیان، بیش از 90 درصد نقدینگی کشور، شبه‌پول است. او افزود: تسهیلات اعطا شده تا مرداد 9 هزار و 648 میلیارد تومان است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۰۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۷۲۴ میلیاردی مستمری تامین اجتماعی آران و بیدگل

رئیس اداره تامین اجتماعی آران و بیدگل از رشد ۶ درصدی بازنشستگان تامین اجتماعی در آران و بیدگل خبر داد و گفت: ۷۲۴ میلیارد تومان مستمری از سوی تامین اجتماعی آران و بیدگل پرداخت شد. - اخبار استانها -

محمدرضا معماری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در آران و بیدگل، اظهار داشت: در سال گذشته 415 نفر از کارگران آران و بیدگلی به افتخار بازنشستگی نائل شدند و تعداد مستمری‌بگیران این شهرستان با رشد شش درصدی به هفت هزار و 330 نفر رسید.

وی با اشاره به فعالیت‌های دولت سیزدهم و برنامه‌ریزی‌های سازمان تامین اجتماعی برای تحقق اصل 29 قانون اساسی، تاکید کرد: دولت سیزدهم به دنبال ارتقای رفاه و عدالت اجتماعی است و به همین دلیل موارد جدیدی همچون بیمه زنان خانه‌دار و بیمه دانشجویی در قالب بیمه فراگیر خانواده ایرانی را به تعهدات خود افزوده است.

وی ابراز داشت: با توجه به اینکه در سال گذشته با معضل کرونا درگیر نبودیم، پرداختی‌های مربوط به تعهدات کوتاه‌مدت سازمان که غرامت ایام بیماری اصلی‌ترین مورد آن به شمار می‌رود باز هم افزایش داشته است و به 360میلیارد تومان رسید که نشان دهنده رشد چهار درصدی است.

رئیس تامین اجتماعی آران و بیدگل ضمن اشاره به بهره‌مندی اتباع مجاز از خدمات تامین اجتماعی در این شهرستان، ابراز داشت: 292 نفر از اتباع مجاز در شهرستان آران و بیدگل از خدمات سازمان تامین اجتماعی بهره‌مند هستند.

معماری، گفت: در سال 1402 در زمینه تعهدات بلندمدت سازمان، به مستمری‌بگیران آران و بیدگلی 724 میلیارد تومان حقوق پرداخت شد که در مقایسه با سال قبل از آن که 476 میلیارد تومان پرداختی انجام شده، رشدی 52 درصدی داشته است.

وی ضمن ابراز خرسندی از پایین‌ بودن پرداخت مستمری بیکاری در شهرستان آران و بیدگل، تاکید کرد: آمار پرداختی بیمه بیکاری در ماه گذشته تنها 176 نفر بوده که نشان از پایین بودن نرخ بیکاری در شهرستان آران و بیدگل است.

رئیس اداره تامین اجتماعی آران و بیدگل ضمن تاکید بر توجه به ارتقای رفاه و عدالت اجتماعی، بیان کرد: در راستای حمایت از بخش تولید و در راستای تحقق شعار سال تقسیط بدهی‌های کارفرمایان بدون اعمال جریمه اضافه و سود در دستور کار قرار گرفت و اقدامات خوبی در این زمینه صورت پذیرفت.

معماری با بیان اینکه شعبه تامین اجتماعی آران و بیدگل، برنامه‌های مختلفی از جمله برگزاری جلسات مشاوره کارگاهی برای کارفرمایان و واحدهای تولیدی پیش‌بینی کرده است، گفت: اجرای این گونه برنامه‌ها در راستای تعامل با کارفرمایان و پیشگیری از مشکلات آنان است.

وی حیات تامین اجتماعی را مرهون کارگر، کارفرما و واحدهای تولیدی دانست و گفت: کارگران و کارفرمایان شرکای اصلی سازمان تامین اجتماعی هستند و هفته کار و کارگر بهانه‌ای برای گرامیداشت تلاش‌ها و زحمات این قشر است.

انتهای پیام/803/

دیگر خبرها

  • ۵۷۰ هزار اخطار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی ارسال شده است
  • بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • پرداخت ۷۲۴ میلیاردی مستمری تامین اجتماعی آران و بیدگل
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳