Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیستان و بلوچستان با داشتن مزیت های فراوانی در زمینه صادرات، یکی از بهترین گزینه ها برای صادرات ایران و کشورهای منطقه محسوب می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان بزرگترین استان کشور می باشد که در جنوب شرق کشور واقع شده و با توجه به پتانسیل های موجود در این استان، یکی از بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری و انجام صادرات محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستان و بلوچستان با داشتن ظرفیتهای نهفته فراوان و ‌‌هم  جواری با دو کشور افغانستان و پاکستان از موقعیت بسیار خوبی برای تجارت و ترانزیت کالا و توسعه اقتصاد کشور برخوردار است.
وجود گمرکات، بازارچه های مرزی، دسترسی به آبهای آزاد و بین المللی، همسایه بودن با دو کشور افغانستان و پاکستان، وجود راه آهن سراسری و غیره از جمله این مزیت ها به شمار می آید.
هیچ فرد و گروه و یا نهادی نمی تواند صادرات کالا را انکار کند چرا که امروزه کشورها به سمت صادرات غیرنفتی روی آورده‌‌اند بنابراین برای توسعه اقتصادی باید به سمت توسعه صادرات غیرنفتی حرکت کنیم.
با توجه به نتایج حاصل از مطالعات توسعه محور شرق، عمده‎ترین امکان ایجاد کار و اشتغال برای ساکنان استان، به دلیل کم آبی و طبیعت خشک این سرزمین بخش تجارت و حمل و نقل است که در این زمینه بندر چابهار با توجه به شرایط جغرافیایی و منطقه‎ای خود و نیاز کشورهایی همانند افغانستان و همسایگان شمالی کشور می‎تواند به عنوان تنها دروازه تأمین‌کننده ارتباط این کشورها با آب‌های آزاد و دسترسی به سایر کشورهای جهان مطرح باشد و تلاش مسئولان و نهادهای مختلف برای توسعه این بندر مشهود است و کسی نمی تواند آن را منکر شود.
چابهار بهترین مزیت ترانزیتی جهان را داراست
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در زمینه صادرات استان گفت: چابهار از میان سه شاهراه شمال-جنوب، بهترین مزیت ترانزیتی جهان را داراست.
نادر میرشکار در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون افزود: بر اساس آخرین اعلام سازمان ملل متحد، چابهار از میان سه شاهراه شمال-جنوب، بهترین مزیت ترانزیتی جهان را در منطقه دارا می باشد و این در حالی است که با توجه به افزایش ارتباطات تجاری بین‌المللی و افزایش وزن کشتی‌ها عملا کانال سوئز از قابلیتهای کمتری برخوردار خواهد شد.
وی ادامه داد: شرایط اقتصادی جهان برای استفاده از قابلیت چابهار بعنوان یک "مگاپورت" فراهم شده و با افتتاح فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار عملا میزان تخلیه و بارگیری از این بندر از ۲ و نیم میلیون تن به ۸و نیم میلیون تن افزایش پیدا کرده و لازم است با احداث خط آهن و جاده‌های ترانزیتی و اتوبانهای مناسب امکان دسترسی و ترانزیت کالاها از منطقه چابهار بیش از پیش افزایش یابد که تلاشهای بسیاری هم صورت پذیرفته و شاهد پیشرفت مناسب در احداث راه اهن هم می باشیم.
میرشکار اظهار کرد: حدود دوهزار کیلومتر مرز آبی با آبهای آزاد بین‌المللی در جنوب و شمال و تعدد همسایگان، کشور ایران را جزو یکی از پرهمسایه‌ترین کشورهای جهان قرار داده و با توجه به اینکه تعدادی از کشورهای همجوار ایران جزء کشورهای محصور در خشکی بوده و برای برقراری ارتباط با سایر نقاط دنیا (اعم از حمل‌ونقل کالا و تردد مسافر) ناچار به عبور از کشور ثالث هستند این موقعیت قابلیت‌های ترانزیتی ایران را برجسته تر ساخته و بر اهمیت طرح توسعه و فعالسازی محور ترانزیتی چابهار با بیش از ۳۳۰ کیلومتر مرز آبی افزوده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان و دبیر کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان در ادامه افزود: بندر چابهار تنها بندراقیانوسی جمهوری اسلامی ایران است که خارج از منطقه تنگه هرمز قرار دارد و با آب‌های آزاد جهان از طریق دریای عمان و اقیانوس هند نزدیکترین فاصله را داراست و یکی از ده بندر مهم جهان که قابلیت تبدیل به بندر بزرگ را دارد، به شمارمی‌رود لذا با وجود این زیرساختها و مزیتها می‌توان چابهار را دروازه ترانزیت شرق ایران دانست.
دست یابی به حجم صادرات ۱ میلیارد دلاری از سیستان و بلوچستان
 
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در زمینه صادرات، گفت: برای اینکه بخش خصوصی فعال داشته باشیم دولت در تلاش است تا موانع سر راه تولیدکننده و صادرکننده را بردارد.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه استان سیستان و بلوچستان با توجه به اینکه ظرفیت‌های زیادی دارد به جایگاه واقعی خود نرسیده و مسئولان دولت نیز در زمینه کاهش فاصله های این خطه از کشور تمام تلاش خود را به کار گرفته اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: با روش‌های موجود و سنتی نمی‌توانیم در بازار رقابتی امروز حاضر شویم و روش‌های جدیدی را می‌طلبد، تمام کارها، امور، تکنولوژی و کالاها براساس ایده‌های دانش‎بنیان پایه‌گذاری شده و تا زمانی که ما حرکت فردی داشته باشیم موفق نمی‌شویم و ما نیاز به یک سری هلدینگ‌های پشتیبان داریم.
وی اظهار کرد: حجم صادرات استان تا پایان برنامه ششم توسعه به بیش از ۱ میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد،در هفت ماه اول امسال کالاهایی به ارزش حدود ۲۳۰ میلیون دلار از استان صادر شده است.
میرشکار ادامه داد:عمده کشورهایی که صادرات داشتیم افغانستان، پاکستان، عمان، چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده است.
وی افزود: سیمان، مصالح ساختمانی، تخم گشنیز، خرما و محصولات کشاورزی و شیلاتی از جمله محصولات صادراتی استان می باشد.
این مقام مسئول بیان کرد: در این مدت، تراز تجاری استان مثبت بوده، بدین معنی که صادرات ما از واردات به میزان ۹ درصد بیشتر می باشد.
وی تصریح کرد: بیشتر صادرات از بازارچه های مرزی بویژه میلک صورت گرفته و این نشان دهنده این است که رویکرد بازارچه های ما صادراتی می باشد.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: این استان دارای ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه است که باید از این موقعیت ها به بهترین شکل استفاده کرد.
وی تاکید کرد: باید ظرفیت های سیستان و بلوچستان را برای افزایش صادرات به کشورهای همسایه افزایش دهیم  چرا که سیستان و بلوچستان بهترین بازارهای منطقه را در اختیار دارد و باید از این ظرفیت برای افزایش صادرات استفاده کرد.
وی با اشاره به این نکته که دولت باید شرایط زیرساختی و قوانین صادرات را برای افزایش مبادلات تجاری با کشورهای همسایه روان سازی کند، گفت: بر اساس برنامه هدف گذاری شده در زمینه صادرات در برنامه ششم توسعه اقتصادی امسال باید صادرات استان ۵۴۰ میلیون دلار باشد که انشاالله تا پایان امسال این امر محقق خواهد شد.
میرشکار افزود: بر اساس برنامه هدف تا پایان برنامه ششم توسعه حجم صادرات استان باید به بیش از ۱ میلیارد دلار افزایش پیدا کند که با وجود ایجاد زیرساختها این مهم برای استان دست یافتنی است.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: دولت باید شرایط زیرساختی و قوانین صادرات را برای افزایش مبادلات تجاری با کشورهای همسایه روان سازی کند.
میرشکار ادامه داد: طی 7 ماه اول امسال کل صادرات از گمرکات و بازارچه های مرزی استان به پاکستان به ارزش 117 میلیون و 566 هزار و 812 دلار بوده است.
وی افزود: به استناد آمار ارائه شده، میزان کل صادرات استان در این مدت به ارزش 214 میلیون و 431 هزار و 636 دلار بوده که از این مجموع حدود 55درصد صادرات استان به کشور پاکستان بوده است.
وی خاطر نشان کرد: مصالح ساختمانی (سیمان)، قیر، تخم گشنیز، سیب درختی و محصولات شیمیایی و صنعتی ، عمده کالاهای صادراتی به کشور پاکستان طی این بازه زمانی می باشند.
وی ادامه داد: میزان صادرات از گمرکات استان به کشور پاکستان در این مدت، 69میلیون و 929 هزار و ش124 دلار و از بازارچه های مرزی استان به ارزش 47 میلیون و 637 هزار و 400 دلار می باشد.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان گفت: از بین بازارچه های مرزی استان طی زمان اعلام شده بیشترین میزان صادرات (صادرات به کشورهای افغانستان و پاکستان) از طریق بازارچه میلک و در بین گمرکات استان ، گمرک زاهدان در رتبه اول قرار دارد.

صادرات بیش از ۹۳میلیون دلار کالا از سیستان وبلوچستان به افغانستان
این مقام مسئول ادامه داد: میزان ارزش صادرات کالا از این استان به کشور افغانستان  نیز در این مدت به ۹۳ میلیون و ۷۴۲ هزار و ۴۹۲ دلار رسیده است.
 میرشکار افزود: میزان کل صادرات از گمرکات و بازارچه های مرزی استان سیستان و بلوچستان به کشور افغانستان طی۷ ماهه ابتدایی سال جاری به ارزش  ۹۳ میلیون و ۷۴۲ هزار و ۴۹۲ دلار بوده است.
وی با اشاره به اینکه از مجموع صادرات استان ۴۴ درصد به کشور افغانستان اختصاص دارد، افزود: میزان ارزش صادرات کالا طی ۷ ماه ابتدایی سال جاری از طریق بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان به کشور افغانستان ۴۹ میلیون و ۸۸۰ هزار و ۸۰۶ دلار و از طریق گمرکات استان نیز ۴۳ میلیون و ۸۶۱ هزار و ۶۸۶ دلار بوده است.
وی در خصوص عمده اقلامی که به کشور افغانستان طی این مدت صادر شده، اظهار کرد: مصالح ساختمانی (سیمان)، قیر، تخم گشنیز، سیب درختی و محصولات شیمیایی و صنعتی از جمله اقلامی می باشد که به کشور افغانستان صادر شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: میزان ارزش کل صادرات استان به کشورهای افغانستان و پاکستان در ۷ماهه ابتدایی سال جاری ۲۱۴ میلیون و ۴۳۱  هزار و ۶۳۶ دلار بوده است.
 
انتهای پیام//

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۸۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس داده‌ها و اطلاعات بارش‌های سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۳ درصد مربوط به استان قزوین است.

پس از قزوین، استان‌های سمنان و تهران به ترتیب به رشد منفی ۴۱.۳ و ۳۹.۸ درصد در رده‌های دوم و سوم کمترین بارش‌ها در بازه اشاره شده قرار دارند. میزان کاهش بارش در تهران ۹۳.۵ میلیمتر بوده؛ این در حالی است که با وجود بارش‌های قابل توجه طی روزهای اخیر در کشور، اما همچنان بارش‌ها در ۲۲ استان منفی است. بارش‌ها در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت افزایش یافته است.

بیشترین بارش‌ها برای استان سیستان و بلوچستان با رشد ۵۴.۲ درصدی، یزد ۴۱.۵ درصد و خراسان جنوبی با ۱۹.۷ درصد ثبت شده است.

در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بارندگی در کشور ۸.۹ درصد و میزان بارندگی‌ها در کشور در بازه زمانی ذکر شده ۱۸.۶ میلیمتر کاهش یافته است.

کد خبر 849149 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ثبت بیش از ۵۴۰ هزار تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور