Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مساله بیکاری سال هاست که کشورمان را آزار می دهد و افراد زیادی را درگیر خود کرده است آنچنان که کمتر خانواده ای را می توان یافت که با این معضل دست و پنجه نرم نکند.
در این میان استان کردستان که از جمله استان های محروم و کمتر توسعه یافته محسوب می شود بدلیل محدود بودن صنایع و کارخانجات و ضعف سرمایه گذاری در سال های نه چندان دور، دارای عقب ماندگی در بخش های صنعتی و تولیدی است که این عوامل بر افزایش بیکاری در استان تاثیر گذار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تقریبا می توان گفت در هر خانواده کردستانی به طور میانگین یک جوان بیکار تحصیل کرده وجود دارد که به امید کسب شغل در دانشگاه تحصیل کرده اما بعد از فراغت از تحصیل با واقعیت بازار کار آشنا و در یافتن شغلی متناسب با رشته تحصیلی خود ناموفق بوده است.
شکی نیست که نبود شغل و درآمد نه تنها در روحیه جوانان، تاثیر منفی خواهد داشت بلکه زمینه ایجاد و گسترش بسیاری از بزهکاری های اجتماعی را فراهم خواهد ساخت؛ همچنانکه عامل اصلی اعتیاد و انحراف جوانان در کردستان نبود اشتغال است.
تعداد قابل توجهی از جوانان آماده به کار در این استان، بدلیل نبود شغل و درآمد، به حرفه های کاذب روی آورده و شرایط لازم برای تشکیل خانواده و ازدواج را ندارند که این هم خود بر رشد آسیب های اجتماعی تاثیر بسزایی دارد.
آمارها نشان می دهد تعداد جوانان بیکار کردستانی در سال جاری، نسبت به سال 95 افزایش یافته است که این خود بر مشکلات مربوط به حوزه اشتغال در این استان می افزاید و متولیان امور باید تدابیری برای حل این معضل اتخاذ کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه جمعیت فعال استان 567 هزار نفر است،می گوید: براساس آمار مرکز آمار، 92 هزار و 483 نفر در این استان بیکار هستند.
احمد رشیدی، جمعیت شاغل در کردستان را 475 هزار نفر اعلام کرد و گفت: نرخ بیکاری در سال گذشته، 15،2 درصد بود اما در نیمه اول امسال این میزان در مجموع 12،7 درصد اعلام شد که نسبت به سال گذشته 1،4 درصد رشد داشته است البته هر سال حدود 18 هزار نفر به جامعه بازار کار استان وارد می شوند.
وی ادامه داد: درآمد سرانه کردستانی ها کمتر از متوسط کشوری است و این استان از لحاظ سپرده گذاری در بانک ها رتبه 27 کشور را دارد که رقم قابل قبولی نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه مشکل اصل استان، اشتغال و تولید است، افزود: امسال برنامه های خوبی در قالب اشتغال فراگیر برای ایجاد کسب و کار در استان پیش بینی شده است.
به گفته رشیدی، امسال در قالب اشتغال فراگیر در مجموع 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات با بهره کم در سطح کشور اختصاص داده شده که سهم کردستان 3،4 درصد یعنی هفت هزار میلیارد ریال است.
وی اعتبارات روستایی سال 96 در سطح کشور را 10 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و یادآور شد: سهم کردستان از این اعتبارات، سه هزار میلیارد ریال است.
وی به پنج هزار میلیارد ریال بودجه اختصاص یافته بسته های مختلف اشتغال (کارورزی) برای فارغ التحصیلان دانشگاهی در سال 96 اشاره کرد و گفت: سهمیه استان کردستان پنج هزار نفر است که تاکنون سه هزار و 500 نفر واجد شرایط ثبت نام کرده اند و بزودی قراردادشان با بنگاه های اقتصادی بسته و مشغول به کار می شوند.
رشیدی سهم استان کردستان را از تسهیلات اشتغال خانگی در سال جاری 336 میلیارد ریال عنوان کرد و یادآور شد: از این میزان، 700 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به مددجویان کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی اختصاص می یابد.
وی اظهار امیدواری کرد با توجه به شرایط و اعتبارات مناسب برای ایجاد اشتغال در سال 96، هر چه بیشتر در راستای توسعه و کاهش بیکاری در استان کردستان گام برداریم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان از وجود 650 واحد صنعتی فعال و نیمه فعال در استان خبر داد و گفت: هشت هزار تا هشت هزار و 500 نفر در بخش صنعت کردستان اشتغال دارند.
رشیدی با بیان اینکه پتانسیل آبی و نزولات جوی کردستان، 2 برابر ظرفیت کشوری است، اضافه کرد: با وجود اینکه 9 سد به بهره برداری رسیده در استان وجود دارد اما آب براساس نیاز و عادلانه تخصیص نیافته که امید است تخصیص آب این سدها برای اراضی عادلانه شود.
به گفته وی، ظرفیت ها و مزیت های بالایی در کردستان وجود دارد و مسئولان استان باید تلاش بیشتری برای سرمایه گذاری و رونق تولید و اشتغال انجام دهند.

** میانگین درصد بیکاری جوانان در کردستان در سال گذشته، 25،1 درصد بوده است
معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان با بیان اینکه در سال 95، جمعیت جوان (15 تا 29 سال) استان، 425 هزار و 258 نفر بوده است، ادامه داد: این رقم در سال 96، به 411 هزار و 368 نفر کاهش یافته است.
هیرش رضایی اضافه کرد: تعداد مردان جوان کردستان در سال گذشته، 21،8 درصد جمعیت استان، زنان جوان 36،2 درصد و در مجموع میانگین تعداد جوانان (زن و مرد) 25،5 درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه میانگین درصد بیکاری جوانان کشور در سال گذشته، 25،9 درصد است، افزود: میانگین بیکاری جوانان کردستان در سال گذشته، 25،1 درصد است.
رضایی میانگین درصد بیکاری مردان و زنان جوان کشور در سال 95 را به ترتیب 21،4 و 42،3 اعلام کرد و گفت: این میزان در بین مردان جوان کردستانی، 21،8 و در بین زنان جوان این استان، 36،2 درصد است.
به گفته وی، در سال گذشته، جوان ترین جمعیت استان با 28،06 درصد به شهرستان مریوان و کمترین جمعیت جوان به بیجار با 24،4 درصد اختصاص داشته است.
رضایی اشاره ای هم به تسهیلات اشتغالزایی حوزه جوانان کردستان در سال جاری داشت و اظهار کرد: در مجموع در سال جاری، سهم اعتبارات حوزه جوانان این استان از محل 27 صدم درصد ارزش افزوده، حدود 45 میلیارد ریال است که از این رقم، 40 درصد، معادل 20 میلیارد ریال آن به اشتغالزایی اختصاص می یابد.
معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان بیان کرد: براساس تفاهم نامه با صندوق کارآفرینی امید، تسهیلات اشتغالزایی به صورت وام های کم بهره یا بدون بهره برای طرح های فنی، اعتباری پرداخت می شود.
رضایی با اشاره به اینکه با وجود گذشت هفت ماه از سال هنوز این اعتبارات به استان تخصیص نیافته است، ادامه داد: در صورت دریافت تسهیلات اشتغال، به طرح های فنی اشتغال زایی که مورد تایید شورای داوری سازمان امور جوانان قرار گیرد، وام اشتغال زایی اعطا می شود.
وی تاکید کرد: تمام جوانان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی بدون هیچ گونه محدودیتی می توانند با ارائه طرح اشتغالزایی و در صورت تایید، از این تسهیلات بهره گیرند.
وی همچنین یادآور شد: در سال گذشته هیچ گونه اعتباراتی برای ارائه تسهیلات در حوزه اشتغالزایی به امور جوانان اختصاص نیافته بود.
معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان گریزی هم به آمار ازدواج و طلاق کردستانی ها در 2 سال اخیر زد و یادآور شد: آمار ازدواج در سال 94، در تمامی سنین، 16 هزار و 753 مورد بوده است که چهار هزار و 9 مورد به طلاق کشیده شده است.
رضایی ادامه داد: آمار ازدواج در سال گذشته در استان، 17 هزار و 19 مورد و آمار طلاق هم چهار هزار و 84 مورد بوده است.
وی اضافه کرد: تا پایان شهریور امسال نیز، 6 هزار و 832 مورد ازدواج و یک هزار و 581 مورد طلاق، روی داده است.
رضایی از عدم همکاری برخی از ادارات و ارگان ها در راستای ارائه آمار و گزارش حوزه جوانان اظهار نارضایتی کرد و خواستار تعامل بیشتر ارگان ها در این زمینه شد.
به طور قطع کاهش بیکاری در میان جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، مستلزم برنامه ریزی و اختصاص اعتبارات بیشتر دولت برای مهارت آموزی و به دنبال آن پرداخت تسهیلات برای ایجاد اشتغال و کسب و کار است.
استان کردستان براساس آمار سال 95، دارای 10 شهرستان و یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت است.
گزارش از: وریا کرمی ** انتشار: مجید سلیمانی
7355/9102

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۴۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵

موسسه اقتصادی آلمان اعلام کرد که انتظار می‌رود بیکاری امسال در این کشور به طور متوسط به ۲.۸ میلیون نفر برسد که بالاترین سطح از سال ۲۰۱۵ است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه هندلزبلات المان، بر اساس مطالعه موسسه اقتصادی آلمان، پیامدهای بحران اقتصادی در سال جاری آشکار می شود.

در ادامه این گزارش آمده است: رکود اقتصادی در آلمان به طور فزاینده ای بر بازار کار تأثیر می‌گذارد. بر اساس مطالعه موسسه اقتصادی آلمان (IW) که روز جمعه در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفت، انتظار می‌رود که بیکاری امسال به طور متوسط ​​به 2.8 میلیون نفر برسد که بالاترین سطح از سال 2015 است. "هولگر شافر"، کارشناس بازار کار موسسه اقتصادی آلمان در این باره گفت: سال گذشته با وجود رکود، بازار کار کاملاً باثبات بود. اما امسال ما پیامدهای بحران اقتصادی را شدیدتر احساس می‌کنیم.

این موضوع در بازار کار آشکارتر خواهد شد. در این تحلیل آمده است: برنامه‌های اشتغال شرکت‌ها هیچ رشدی را برای بقیه سال نشان نمی‌دهد. برخی از شاخص‌های پیشرو نیز دلیل کمی برای خوش بینی ایجاد می‌کنند. در ماه مارس، تعداد مشاغل خالی گزارش شده به کمترین میزان خود در پنج سال گذشته کاهش یافته است، حتی با وجود وضعیت اقتصادی مطلوب، در بهترین حالت می‌توان انتظار افزایش کمی در اشتغال را در سال جاری داشت. از آنجایی که بچه‌های بومی در حال رسیدن به سن بازنشستگی هستند، نیاز به جایگزینی وجود دارد و شکاف مهارتی به سختی از بین می‌رود.

بر این اساس بی میلی شرکت‌ها به استخدام افراد جدید، شانس جویندگان کار را برای یافتن شغل مناسب بدتر می‌کند، در نتیجه، بیکاری همچنان در حال افزایش است. IW که ارتباط نزدیکی با کارفرما ها دارد توضیح داد: "در سه ماهه چهارم انتظار می رود حتی شرایط از سطح بحران در همه گیری کرونا در سال 2020 نیز فراتر رود." به طور متوسط ​​سالانه تقریباً 2.8 میلیون بیکار و نرخ شش درصد را می‌توان پیش بینی کرد. با این حال، این کمتر از نقطه اوج در سال 2005 است، زمانی که تقریباً 4.9 میلیون نفر بیکار بودند و آلمان به دلیل "بازار کار فشرده" آن مرد بیمار اروپا محسوب می شد.

سایر مؤسسات تحقیقاتی اقتصادی اخیراً در گزارش بهاری خود برای دولت فدرال انتظار داشتند که در سال 2024 کمتر از 2.7 میلیون بیکار وجود داشته باشد. سال گذشته اقتصاد آلمان 0.3 درصد کوچک شد. اگرچه کالاها و خدمات کمتری تولید شد، اما تعداد افراد شاغل حدود 0.7 درصد افزایش یافت.

تعداد ساعات کار نیز 250 میلیون ساعت یا 0.4 درصد افزایش یافته است. کارشناسان IW این را از جمله به این واقعیت نسبت می دهند که شرکت ها تمایل دارند کارگران ماهر را حفظ کنند حتی اگر در حال حاضر نتوانند با ظرفیت کامل کار کنند. با این حال، شرکت‌ها احتمالاً فقط می‌توانند در طول دوره‌های خشک اقتصادی کوتاه مدت این شرایط را حفظ کنند. با ادامه فاز ضعیف، به طور فزاینده‌ای محتمل است که نیروی کار باید تعدیل شود، زیرا کاهش دائمی بهره‌وری، رقابت‌پذیری شرکت‌ها را تضعیف می‌کند.

IW توضیح داد که ایجاد تعداد قابل توجهی شغل جدید در سال 2023 برای کاهش بیکاری کافی نیست. دلیل آن نیز مهاجرت خالص بالا است. در اوایل سال 2022، مهاجرت خالص 1.5 میلیون نفر از جمله یک میلیون پناهنده از اوکراین به آلمان صورت گرفت. در سال 2023، 650000 نفر دیگر به طور خالص در یازده ماه اول مهاجرت کردند.

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتششکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • ظرفیت جوانان در رونق اقتصادی بکار گرفته شود
  • لزوم جذب مشارکت بخش خصوصی برای اتمام طرح‌های نیمه تمام استان
  • وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان
  • بررسی ۹ هزار پرونده شکایت کارگران در کردستان
  • بیش از ۱۹۰۰۰ واحد کارگری و کارگاه‌ تولیدی در کردستان وجود دارد
  • بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵