Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حاشیه برگزاری کنفرانس ملی ماهی‌شناسی، محصولات جوانه گندم، جو، ماش و عدس، جوانه جو، جوانه شبدر و جوانه جو و دیگر محصولات یک محقق و استاد دانشگاه مازندران مورد استقبال مدعوین قرار گرفت.به گزارش بلاغ، توجه به محصولات ارگانیک و تغذیه سالم به یکی از دغدغه‌های جدی مردم تبدیل شده است.

از طرفی روند رو به رشد گرایش مردم به پیگیری درمانی از طریق طب سنتی و توصیه به استفاده از غذای ارگانیک، زمینه توسعه و ترویج غذای سالم را در بین برخی افراد خلاق و مستعد فراهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به اینکه توسعه اشتغال یکی از دغدغه‌های جدی مردم است، در این راستا حمایت از تولیدکنندگان و نخبگان یکی از مسائلی است که بیشتر باید به آن توجه شود.

در حاشیه برگزاری کنفرانس ملی ماهی‌شناسی، محصولات جوانه گندم، جو، ماش و عدس، جوانه جو، جوانه شبدر و جوانه جو و دیگر محصولات یک محقق و استاد دانشگاه مازندران مورد استقبال مدعوین قرار گرفت.

در همین ارتباط گفت‌وگو کردیم با حیدرآبادی مجری و تولیدکننده طرح تولید جوانه گندم به روش هیدروپونیک و عضو هیئت علمی دانشگاه درباره انگیزه اجرای این طرح و میزان حمایت‌های که نیاز دارد.

وی از سابقه تدریس در رشته جامعه‌شناسی صحبت به میان آورد و درباره برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت صبحت کرد.

مجری طرح تولید جوانه‌های گندم در استان مازندران با اعلام اینکه تحصیلات خانم بنده صنایع غذایی هست و بنده جامعه‌شناسی خواندم، اظهار کرد: تلاش دارم از تسهیلات دانشگاهی برای ترویج فرهنگ غذای سالم در جامعه استفاده ببریم.

در ادامه گفت‌وگوی بلاغ با این استاد دانشگاه را می‌خوانید.

بلاغ: در ارتباط با سابقه مصرف جوانه صحبت بفرمایید.

حیدرآبادی: مصرف جوانه غذایی در کشورهایی مثل چین، مصر و ایران سابقه طولانی دارد، در سال‌های اخیر مردم چندان استقبالی از سبزیجات نمی‌کنند و تمایل به غذای گوشتی باعث بروز مشکلات جدی برای مردم شده است، به همین دلیل تمایل به استفاده از غذاهای بومی و محلی و سنتی به شدت وجود دارد ولی اینکه چه غذایی و کجا تهیه شود بسیار مهم است.

استفاده از غذای سالم نیاز به فرهنگ‌سازی جدی دارد و همین موضوع باعث جلوگیری از بروز بیماری‌ها می‌شود.

استفاده از سبزیجات و میوه‌جات اگر چه چندان مغفول نمانده است ولی تهیه میوه‌جات و غذای سالم و ارگانیک هم به دغدغه جدی مردم تبدیل شده است و باید از ظرفیت نخبگان و افراد فعال در این زمینه استفاده کرد.

جوانه‌های خوراکی ضمن داشتن ارزش غذایی بسیار مهم به صورت ارگانیک تهیه شده و درصد بسیاری از آنها هم برای مبارزه با بیماری‌ها حتی توصیه می‌شود.

فرهنگ استفاده از مواد جوانه در کشور چندان وجود ندارد، ولی علاقه مردم به سلامتی و استفاده از غذای ارگانیک می‌تواند این دغدغه را در بین آنها ترویج کند.

بلاغ: جوانه‌ها به چند صورت تولید می‌شود؟

حیدرآبادی: به دو صورت جوانه و پودر و در برخی مواقع هم به صورت روغن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بلاغ: در ارتباط با جوانه‌‌ها و مزیت‌های استفاده از این جوانه‌ها توضیح بدهید.

حیدرآبادی: جوانه‌های تولید شده مربوط به دانه‌های خوراکی مانند گندم، جو، ماش، عدس شبدر و یونجه است، دانه وقتی تبدیل به جوانه می‌شود خاصیت خودش را به جوانه منتقل می‌کند.

انواع کلسیم، ویتامین به ویژه ویتامین "بی"، انواع مواد معدنی و فسفر در این جوانه‌ها به صورت مناسب وجود دارد، اومگا 3، اومگا 6، بیشتر مواد پروتئنی که در غذا مانند گوشت وجود دارد و علاوه بر آن خاصیت درمانی مناسبی خاصی دارد.

بلاغ: آیا با تحقیقات و ادله روشن این موارد را مطرح می‌کنید؟

حیدرآبادی: با توجه به اینکه رشته من جامعه‌شناسی است و رشته‌ای در جامعه‌شناسی به نام فرهنگ جامعه سالم داریم، تلاش کردم دانشجویان خودم را در این زمینه ترغیب کنم که در این حوزه تحقیق کنند و حتی یکی از دانشجویان بنده پایان‌نامه دکتری خویش را قرار است در این زمینه کار و مطالعه و در نهایت ارائه کند.

مقالات و کتاب‌های زیادی مطالعه کردم، منابع بسیار غنی در این حوزه وجود دارد، حدود چند سالی علاوه بر تدریس در دانشگاه‌ها در این بخش تحقیقات زیادی انجام داده‌ام.

بلاغ: برای دریافت مجوزها مشکلی نداشتید؟

حیدرآبادی: یک سال شروع به اجرای طرح کردیم، میزان بروکراسی اداری در این زمینه بسیار زیاد است ولی تلاش شد که نظر متولیان امر برای دریافت مجوزها را جلب کنیم.

درخواست ما در جهاد کشاورزی بابل و مرکز استان مطرح شده و قرار است در بحث پنجره واحد اقتصادی استان مورد بحث و ارزیابی قرار گیرد.

بلاغ: به لحاظ بهداشتی آیا مجوزهای لازم را دریافت کرده‌اید و مشکلی از این بابت وجود ندارد؟

حیدرآبادی: از طریق دانشگاه علوم پزشکی بابل و معاونت غذا و دارو بازدید انجام شده است و برند ما ثبت شده و با آزمایشگاه همکار در ساری قرارداد بستیم و سیب سلامت از معاونت غذا و دارو دریافت کرده و مجوز بهداشتی از دانشگاه غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل را نیز دریافت کرده‌ایم.

بلاغ: جایگاه استفاده از جوانه در اقصی نقاط جهان چطور است؟

حیدرآبادی: در بیشتر کشورها این ماده غذایی به ویژه در کشورهای غربی و اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، کشورهای جنوب شرق آسیا از مصرف‌کنندگان عمده این مواد غذایی هستند، مردم کشورهای چین، اندونزی و هنگ کنگ از این ماده غذایی به صورت عمده در سبد غذایی خویش استفاده می‌کنند.

مصرف جوانه در بین اتباع کشورهای عرب‌زبان هم رایج شده است و بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، در فروشگاه‌های دبی و امارات به صورت فله‌ای استفاده می‌شود.

بلاغ: برای دریافت تسهیلات چه اقداماتی انجام شده است؟ اصلا نیاز به دریافت تسهیلات دارید یا خیر؟

حیدرآبادی: هر کار تولیدی باید مورد حمایت جدی دولت قرار گیرد، در همین ارتباط به دنبال دریافت مجوزهای صنعتی هستیم و بنا داریم مجوز کارگاهی خویش را به مجوز صنعتی تبدیل کنیم و قرار است این پرونده در محیط زیست استان مورد بررسی قرار گیرد.

بلاغ، چند نفر در حال حاضر با شما کار می‌کنند؟

حیدرآبادی: چهار نفر به صورت مستقیم و سه نفر به صورت غیرمستقیم و برای گسترش آن و پس از تبدیل شدن به صنعتی حدود 25 تا 30 نفر در این واحد تولیدی مشغول کار می‌شوند.

تولید جوانه‌های تازه و فرآوری آن از برنامه‌های بلند مدت ما هست، در حال حاضر با دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران و پژوهشکده فناوری زیستی مشغول کار هستیم و از طریق گیاهک گندم فرآوردهای مانند روغن جوانه گندم تولید می‌شود و چند ماهی است که در حال حاضر در شهرهای بابلسر، بابل، قائمشهر، بهشهر و ساری پخش می‌شود.

بلاغ: شما در بین صحبت‌های خویش به استقبال انجمن دیابت از این محصول غذایی صحبت به میان آوردید، آیا مصرف این ماده غذایی در این انجمن توصیه شده است؟

حیدرآبادی: این ماده مواد قندی ندارد و افرادی که دیابت دارند مفید است.

بلاغ: درباره روش تولید توضیح کوتاه می‌دهید؟

حیدرآبادی: دانه‌ها به روش هیدروپونیک کاشت شده و در مدت دو تا چهار روز به عمل می‌آید و پس از بسته‌بندی در بازار عرضه می‌شود.

بلاغ: به عنوان آخرین سوال، نظر طب سنتی در استفاده از جوانه‌ها چیست؟

استقبال بسیاری خوبی شده است، علاوه بر آنها افراد گیاه‌خوار از این ماده غذایی استفاده می‌کنند، حتی برای افراد در سنین مختلف مانند کودکان، دیابتی‌ها و خانم‌ها باردار می‌تواند مفید باشد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۵۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیلان قطب صنایع غذایی در کشور

به گزارش خبرنگار مهر، تیمور پورحیدری بعد از ظهر سه شنبه در حاشیه افتتاح یک شرکت غذایی اظهار کرد: نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید امروز به بهره برداری رسید.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه این استان در تولید و فرآوری صنایع غذایی در سطح کشور سرآمد است، افزود: استان گیلان را می توان به عنوان یکی از قطب های صنایع غذایی کشور نام برد.

وی با اشاره به افتتاحیه امروز و سرمایه گذاری ۳۲۰ میلیارد ریالی ادامه داد:: این واحد صنعتی در فاز اول تولید انواع آبمیوه توانسته است زمینه اشتغال مستقیم افزون بر ۲۰ نفر از جوانان گیلانی را فراهم آورد.

مدیرکل صمت گیلان ضمن تحسین سرمایه گذاری انجام شده توسط بخش خصوصی تصریح کرد: این سرمایه گذاری نشان از مشارکت مردم در راستای تحقق شعار سال و عمل به فرمان مقام معظم رهبری می باشد که کاملاً مورد حمایت است.

کد خبر 6093396

دیگر خبرها

  • گیلان قطب صنایع غذایی در کشور
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • اختصاص ۳۰۰ نفر بیمه به کارگران ساختمانی در کردستان
  • استقبال ۲۰ هزار میلیارد ریالی مازندرانی ها از طرح کالابرگ و فجرانه
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی