Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا – سخنگوی دولت با بیان اینکه برای مقابله با تحریم ها از تجارب گذشته خود استفاده می کنیم گفت: دولت به دنبال یک سلسله اقدامات اثربخش در این زمینه است، البته نباید مسائل دیگری را ایجاد کنیم و بر اساس دستوراتی که به وزیر کشور داده شده این ماجرا پیگیری خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدباقر نوبخت روز سه شنبه در نشست هفتگی خبری خود که این هفته در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، گفت: با وجود مشکلات فراوان بودجه ای در کشور، سازمان مدیریت برنامه ریزی 100 درصد این اعتبار را تخصیص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه ترامپ رقم دارائی های آزاد شده ایران را 100 میلیارد دلار اعلام کرده بود و معاون اول رئیس جمهوری نیز این رقم را اشتباه دانست. رقم دقیق دارائی های آزاد شده ایران چقدر است، گفت: موضوع دارئی های ایران نزد بانکهای خارجی را باید با ذخائر ارزی بانک مرکزی ،سپرده صندوق توسعه ملی و مبالغ ارزی در حسابهای بانکهای خارجی تفکیک قائل شویم .
نوبخت افزود: در کنار این منابع سپرده هایی که از بانکهای ایرانی نزد بانکهای خارجی وجود دارد هم باید مورد توجه قرار گیرد که بطور سر جمع اعداد برای همه این موضوعات بیش از میزان اعلام شده است .
وی ادامه داد: اینکه گفته شده با رفع تحریم ها رقم 100 میلیارد دلار وارد کشور شده تلقی عامیانه از ذخائر ارزی است که تحت عنوان پول نقد مطرح شده است .
سخنگوی دولت اظهارکرد: بطور مستمر روزانه نفت می فروشیم و پولهای آن در حسابهای خارجی مربوط به بانک مرکزی واریز می شود که باید بر اساس نوع موضوع برای هر کدام تعریفی جداگانه صورت گیرد .
سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه خزانه داری امریکا اجرای طرح کاتسا را اعلام کرده است موضع دولت در این زمینه چیست،گفت: موضع کشور در این زمینه روشن است و براساس توافق صورت گرفته شورای عالی امنیت ملی کارگروه ویژه ای را برای تشخیص این مسایل فعال کرده است.
نوبخت افزود: گزارشات این کارگروه براساس موضوعات به شورای عالی امنیت ملی ارائه می شود و این کارگروه همچنین نسبت به کنش های اقتصادی نیز موضوعات را پیگیری می کند و تصمیم گیری های لازم صورت خواهد گرفت که مورد توافق همه مسئولان ارشد است .
وی در پاسخ به اینکه رئیس کمیته امداد اعلام امادگی کرده اند تا مشکل یارانه ها را مرتفع کنند ، نظر دولت در این زمینه چیست؟ گفت:پیشنهاد آقای فتاح را شنیدیم و دیگران هم اگر پیشنهادی دارند ماه آینده در مجلس شورای اسلامی تصمیم گیری خواهد شد . اگر نظر مجلس جامعه هدف باشد دولت هم با اعلام نظر کارشناسی موضوع را اجرا خواهد کرد .

** دولت در نظر دارد همه طرح های آبی را بدون بروز تنش های اجتماعی انجام دهد
سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه دولت چه برنامه ای برای وضعیت زاینده رود در اصفهان دارد با توجه به مصوبه ای که اخیرا در زمینه سهم آب به استان چهارمحال و بختیاری داده شده است ، گفت: نباید به این موضوع به صورت استانی نگاه کنیم استان چهارمحال دارای مردمانی شریف است و دولت سهم ونقشی را که مردم اصفهان در انقلاب و دوران دفاع مقدس داشتند می داند وبرکسی پوشیده نیست .
نوبخت افزود: اینکه دولت برای تامین آب طرح هایی را اجرا کند طبیعی است و روز گذشته هم در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گزارشاتی نسبت به بهینه مصرف کردن آب ارائه شد و منابعی هم برای این مسایل تخصیص داده شد . اگر در جغرافیای یک استانی سرمایه گذاری صورت گیرد نباید آن را مختص یک استان بدانیم چراکه نظر و وظیفه دولت تامین آب کشاورزان و شرب مردم اعم از استان اصفهان یا هر استان دیگری است .
وی ادامه داد: دولت در نظر دارد همه طرح های آبی را بدون بروز تنش های اجتماعی انجام دهد و برای استان اصفهان نیز هیچ چیزی را فروگذار نخواهد کرد. البته باید الگوی کشت در کشور اصلاح شود و کشور نیازمند کشت فراآبی است و اینکه کجا چه محصولی بکاریم باید مورد توجه قرار گیرد .
سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه دولت چه برنامه ای برای انتخاب شهردار شیراز که بیش از 70 روز است بدون شهردار است دارد ، گفت:این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

** دولت بدهی استقلال و پرسپولیس را تقبل می کند
نوبخت درباره بدهی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اظهارکرد: دولت بدهی این دو باشگاه را تقبل می کند و نخواهیم گذاشت این دو باشگاه کشوری دچار مشکل شود.

** تلاش داریم نظرات مخالف حضور بانوان در ورزشگاه ها را جلب کنیم
وی همچنین در پاسخ به این که آخرین تصمیم گیری در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها به کجا رسیده است، اظهار امیدواری کرد: شرایط این کار به صورت سنجیده و با کمترین تنش فراهم شود و تلاش داریم نظرات متفاوت با دولت را جلب کنیم.
سخنگوی دولت درباره افزایش بودجه دفاعی کشور در سال آینده نیز گفت: هنوز پیش نویس بودجه سال 97 تهیه نشده و اگر تهیه شد که در حال تهیه پیش نویس آن هستیم، اول در دولت مطرح و سپس در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارائه می شود و پس از دریافت نظرات نمایندگان به صورت لایحه به مجلس ارائه خواهد شد.
نوبخت خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه تصمیم دارد در سال آینده بر اساس واقعیات ، بودجه ریزی انجام را دهد و این بودجه ریزی بر اساس عملکرد خواهد بود یعنی دستگاه هایی که عملکرد بیشتری داشته باشند، بودجه بیشتر خواهند گرفت.

**ضرورتی ندارد در مورد بودجه های سایه متمرکز شویم
رییس سازمان برنامه و بودجه همچنین درباره اجرای قانون کاتسا و عملکرد 6 ماهه دوم دولت برای مقابله با تحریم ها گفت: ما همیشه غیر از بودجه مصوب، هزینه ای را در اختیار داریم و وظیفه داریم بر اساس شرایط خاص و گمانه زنی ها برنامه مدونی را داشته باشیم.
نوبخت افزود: البته امروز ضرورتی ندارد در مورد بودجه های سایه متمرکز شویم و آن را آفتابی کنیم ولی نباید نگران بود زیرا کشور ما فراز و وفرودهای مختلفی در زمینه تحریم را پشت سر گذاشته و حتی زمانی آمریکایی ها به ظن خودشان تحریم های هوشمند فلج کننده را اجرا کردند. البته مزاحمت هایی هم توانستند برای ما ایجاد کنند ولی اقتصاد ما رشد کرد و تورم کاهش یافت.
وی خاطرنشان کرد: این گونه نیست که تصمیماتی بگیرند و بتوانند در اقتصاد کشور تحول ایجاد کنند. این حرف ها از نظر ما توخالی است، ما کشوری با تجربه هستیم و قطعا از تجارب گذشته خود استفاده می کنیم و مطمئن باشید قطعا کنشی خواهیم داشت که منافع ملی ما را تامین کند.

** وظیفه داریم مقدمات رفاهی راهپیمایی اربعین را فراهم کنیم
نوبخت همچنین درباره میزان نقدی اختصاص یافته بودجه راهپیمایی اربعین حسین گفت: اربعین یک حرکت خودجوش و مردمی است و مانند دیگر سفرها، سفری رفاهی نیست و ما وظیفه داریم که هر جایی جمعی ایجاد می شود مقدمات رفاهی برای آن جمع را فراهم کنیم.
وی یادآور شد: مردم که نمی خواهند به سیزده بدر بروند و این سفر معنوی است و حرکت بزرگ شیعیان است و ما باید در این زمینه از نظر سقف بندی، امکانات رفاهی، گذر و راه ها مقدمات لازم را فراهم کنیم و در این زمینه دولت و وزارت کشور هر پیشنهادی که ستاد مرکزی اربعین درباره تامین بودجه ارائه دهد را فراهم خواهند کرد.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور و حضور آنها در داخل که روز گذشته با تصمیم سران سه قوه اتخاذ شد، اظهارکرد: این تصمیمات بی سابقه نیست ولی چون دیروز به تصویب سران سه قوه رسید، نمی توانیم امروز و به سرعت دستورالعملی داشته باشیم.
نوبخت یادآور شد: ولی سازمان برنامه و بودجه تسهیلاتی برای استفاده از سرمایه ایرانیان خارج از کشور در نظر گرفته و این تسهیلات بر اساس دستور العمل خاصی است که وجود دارد.

**وزیر کشور درمورد سپنتا نیکنام پیگیری می کند
وی درمورد موضع دولت دوازدهم در خصوص سپنتا نیکنام منتخب زرتشتی شورای شهر یزد و اجرای منشور حقوق شهروندی تصریح کرد: دین زرتشت از ادیان رسمی جمهوری اسلامی ایران است که در قانون اساسی احترام زیادی برای آنها قائل شده است و این افراد از حقوق شهروندی مساوی برخوردارند.
وی خاطرنشان کرد: رییس جمهوری در حکم انتصاب وزیران خواستار اجرای این حقوق شهروندی در پیوست احکام شده و سازمان برنامه و بودجه نیز موظف است که هر 6 ماه گزارشی درباره اجرای آن به رییس جمهوری ارائه دهد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما به دنبال یک سلسله اقدامات اثربخش در این زمینه هستیم البته نباید مسائل دیگری را ایجاد کنیم و بر اساس دستوراتی که به وزیر کشور داده شده این ماجرا پیگیری خواهد شد.

** اصل اول برای دولت، تحکیم روابط با همسایگان است
نوبخت همچنین درباره نشست سه جانبه رییسان جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان که فردا در تهران برگزار می شود، اظهارکرد: در سیاست های منطقه ای و روابط خارجی، تحکیم روابط با همسایگان اصل اول است و در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر گسترش روابط تاکید شده و جلسات مختلفی برای هماهنگی با سه رییس جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان برگزار شده است.
وی افزود: جلسه فردا نیز در راستای گسترش روابط است، البته ایران و روسیه رویکرد مشابهی در مسائل منطقه ای بخصوص تروریسم دارند و از هم اکنون پیش بینی می کنیم که جلسه فردا، خوب و موثر باشد.
رییس سازمان برنامه و بودجه درباره کولبران و امتیازات خاصی که برای آنها در نظر گرفته شده است، گفت: ستاد ویژه ای در وزارت کشور در این زمینه فعال است و تصمیمات به روز اتخاذ می کنند و این ستاد این موضوع را به دقت پیگیری می کند.

** رای اعتماد نمایندگان به وزیران علوم و نیرو پیام همکاری و تعامل داشت
نوبخت همچنین درباره رای اعتماد مجلس به وزیران پیشنهادی و پیام آن گفت: رای اعتماد نمایندگان پیام همکاری و تعامل داشت که این رای پس از رای اعتماد کم نظیری که شهریورماه امسال به هیات دولت و رای بالای مجلس به اصلاح قانون بودجه در سال گذشته داده شده بود، ارزیابی می شود.
وی تصریح کرد ما نسبت به همکاری های مجلس با دولت شاکر و قدردان هستیم و امیدواریم به همین طریق بتوانیم با تهدیدات خارجی نیز مقابله کنیم.
معاون رییس جمهوری همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اعلام نشدن نرخ تضمینی محصولات کشاورزی گفت: در سال گذشته نرخ تضمینی برای این که بتواند در سطح قابل قبولی باشد و به سطح خاصی برسد که پیش از دولت یازدهم حدود 400 تومان بود برنامه خاصی را اجرا کردیم ولی امروز قیمت تمام شده محصولات کشاوزی برای دولت بیش از 1300 تومان است و تا امروز بیش از 8 و نیم میلیون تن گندم خریده ایم و 11 هزار و 560 میلیارد تومان پرداخت داشتیم.
نوبخت افزود: تا کنون 80 درصد پول های محصولات خریداری شده پرداخت شده است و من به عنوان رییس سازمان برنامه و بودجه قول می دهم که تمامی پرداخت ها برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تا پیش از 25 آبان تسویه کرده و گزارش آن را به افکار عمومی ارائه دهم.
وی در پاسخ به این که رییس جمهوری در جلسه روز گذشته سران قوا از امنیت اقتصادی سخن به میان آورده اند منظور ایشان چه بوده است، یادآور شد: امنیت اقتصادی برآیندی از مولفه های مختلف است که یکی از آنها بهبود فضای کسب و کار می شود که خودش 10 آیتم دارد و دولت از هفدهم شهریور ماه سال 92 این موضوع را در سه سطح آغاز کرد .
سخنگوی دولت تصریح کرد: فکر می کنم میزان سرمایه گذاری قابل توجهی طی یک سال و نیم گذشته در کشور انجام شده است و باید به این مسئله ادامه دهیم و ممکن است درگفت وشنود های برجام تحولاتی هم بوجود آید که بحث دیگری است که هر اتفاقی بیافتد نسبت به حفظ آن اقدام خواهیم کرد.

** دولت وظیفه خود می داند تا مطبوعات را تقویت کند
نوبخت در پاسخ به این که نگاه دولت به مطبوعات چگونه است، تصریح کرد: همانطور که در سال گذشته بودجه مطبوعات را 100 درصد افزایش دادیم دولت وظیفه خود می داند تا این بخش را تقویت کند .
وی همچنین در پاسخ به سوالی درمورد تعطیلی ششم آذر ماه سال جاری سالگرد شهادت امام حسن عسگری(ع) و اتمام پایان اجرای آزمایشی لایحه مدیریت خدمات کشوری تا پایان سال 96 اظهارکرد: گزارش این موضوعات پس از بررسی در پایگاه اطلاع رسانی دولت ارائه می شود.
نوبخت در پاسخ به این سوال که با توجه به ابلاغ منشور حقوق شهروندی باز هم شاهد دستگیری فعالان رسانه ای هستیم، دولت در این زمینه چه برنامه ای دارد، خاطرنشان کرد: دولت با انتشار منشور حقوق شهروندی خود را متعهد به رعایت حقوق شهروندان کرده و این موضوع را به تک تک وزیران ابلاغ کرده است وبخصوص وزیران اطلاعات وفرهنگ و ارشاد اسلامی که می بایست درمدت 2 ماه که پایان ماه جاری به اتمام می رسد گزارش های خود را ارائه دهند و رییس جمهوری خود را به هر آنچه بیان کرده متعهد می داند .
وی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات درخواست دیدار ترامپ از روحانی و این که آیا درخواست های دیگری هم بوده است، گفت: سخنگوی وزارت امور خارجه درباره این موضوع اطلاع رسانی کامل کرده است .

** پیگیر تخصیص بودجه ای برای رفع مشکل پسماندها هستیم
سخنگوی دولت در پاسخ به این که دولت برای حل بحران زباله در منطقه سراوان رشت چه برنامه ای دارد، گفت: متاسفانه سایر مناطق ایران مانند استان ها مازندران، گلستان نیز از این مشکل رنج می برند و این مسئله جزو اولویت های دولت است.
نوبخت افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص نامه ای را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده و پیگیر تخصیص بودجه ای برای رفع مشکل پسماندها هستیم.
وی در پاسخ به این که به رغم این که منطقه خوزستان قطب نفتی کشور است، ولی مردم این منطقه از ریزگردها و مشکلات منابع آبی رنج می برند، دولت برای این منطقه چه برنامه ای دارد، با تایید اوضاع ریزگردها که مردمان شریف این استان را آزرده می کند، تاکید کرد:دولت متاسف است مردمانی که خدمات شایانی در دوران دفاع مقدس داشتند از این مسئله رنج می برد.
سخنگوی دولت اضافه کرد دولت برای این منطقه طرح هایی را در دست اجرا دارد، از جمله طرح 550 هزار هکتاری که 300 هزار هکتار آن احیا شده و مابقی در دست اجرا است و در سفر رییس جمهوری به این استان ایشان متعهد شدند که منابع مالی مشکل آب و فاضلاب این استان را تامین کند.
نوبخت با یادآوری اجرای طرح قدیر و کارون 3 گفت: شورای اقتصاد منابع مالی مورد درخواست برای مشکلات آب و فاضلاب این استان را تایید کرده و طی هفته های آینده پروژه بزرگ تامین آب را در این استان آغاز می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: دولت برای اجرای آبرسانی 100 میلیارد تومان بودجه تخصیص داد که با انتقاد برخی از نمایندگان استان ها مواجه گردید که چرا این مبلغ تنها به استان های سیستان و بلوچستان و خوزستان تخصیص یافته و به دیگر استان ها منابعی داده نشده است که نشان می دهد دولت موضوعات این استان ها را مورد توجه دارد.
سیام**9314**
تنظیم: داود توسلی**انتشار:امیرکاردان

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۴۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»

خبرگزاری مهر، گروه سیاست - زهرا علیدادی: امسال نحوه بررسی لایحه بودجه در صحن مجلس دستخوش تغییراتی شد؛ به عبارت دقیق‌تر، طبق اصلاحات آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی روند بررسی بودجه تغییر کرد، به این شکل که ابتدا مجلس شورای اسلامی بخش اول لایحه بودجه مربوط به احکام، منابع و مصارف را بررسی و تصویب کرد و بعد از تصویب بخش اول و ابلاغ به دولت، نوبت به بررسی بخش دوم مربوط به جداول بودجه می‌شود.

«محمدمهدی مفتح» سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره ضرورت بررسی جداول بودجه در مجلس، گفت: «جداول بودجه باید در سال‌های اخیر نیز در مجلس بررسی می‌شد که این کار صورت نگرفت. زمانی می‌توانیم بگوییم بودجه در مجلس تصویب شده که اعداد و ارقام هم بررسی و تصویب شود که این کار در سال‌های گذشته نشده است».

بنابراین و از آنجایی که روند بررسی لایحه بودجه در مجلس در سنوات قبل به گونه‌ای بود که تمام وقت مجلس به بررسی منابع و مصارف لایحه بودجه اختصاص داده می‌شد و عملاً زمان لازم برای بررسی جداول بودجه وجود نداشت، با اصلاحاتی که در مجلس صورت گرفت، برای نخستین بار، دولت لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را به دو قسمت تقسیم کرد و در اول آذر ماه بخش اول یعنی لایحه احکام را به مجلس ارایه داد.

مجوز به دولت برای برداشت از بودجه

مجلس ابتدا لایحه احکام بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی و تصویب کرد. همچنین نمایندگان مجلس در روزهای پایانی سال گذشته و در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ برای آنکه دولت در ابتدای سال در پرداخت‌ها دچار مشکل نشود، به دولت مجوز دادند تا منتظر بخش دوم بودجه نماند و بتواند دریافتی‌ها و پرداختی‌ها را به صورت علی‌الحساب انجام دهد. در این مجوز آمده بود: «دولت ضمن اجرای احکام تبصره‌های این قانون، تا زمان ابلاغ جداول تفصیلی آن و حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، با رعایت این احکام نسبت به وصول منابع و پرداخت اعتبارات بر پایه جداول تفصیلی قانون بودجه ۱۴۰۲ به صورت علی‌الحساب اقدام کند.»

سرانجام در اولین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۳، یعنی در روز یکشنبه (۱۹ فروردین ماه)، بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ از دولت به مجلس ارائه و در صحن مجلس اعلام وصول شد. در نامه دولت به مجلس آمده بود: از مهم‌ترین ویژگی‌های این لایحه می‌توان به مواردی چون «پیش‌بینی اعتبارات دستگاه‌ها منطبق با سیاست‌های کلی برنامه هفتم پیشرفت»، «لحاظ نمودن شعار محوری سال ابلاغی مقام معظم رهبری (جهش تولید با مشارکت مردم)»، «کاهش نرخ مالیات واحدهای تولیدی برای حمایت از رشد تولید و اتکا به سایر منابع»، «ساماندهی ردیف‌های متفرقه و امکان انتقال آن‌ها به ردیف‌های ذیل دستگاه‌های اصلی» و «ارایه سنجه‌ های ارزیابی برنامه‌های قوای مقننه و قضاییه و دستگاه‌های اصلی» اشاره کرد.

از ۲۸ فروردین ماه، جلسات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ برای بررسی جداول آغاز شد و اعضای این کمیسیون با حضور برخی دولتمردان و مسؤولان دستگاه‌های اجرایی مفاد بخش دوم لایحه بودجه را مورد بررسی قرار دادند و در ادامه گزارش مصوبات خود را برای بررسی در صحن مجلس، تقدیم هیأت رییسه کردند.

فرایند قانونی شدن بخش دوم بودجه

روال قانونی‌شدن بخش دوم لایحه بودجه نیز مانند بخش اول لایحه بودجه است، به این صورت که ارقامی که در این جداول آمده، فعلاً در حد پیشنهاد است و باید پس از بررسی و تصویب در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ مجلس، در صحن مجلس نیز مصوب شود. بعد از این مرحله تأیید شورای نگهبان نیز برای تبدیل شدن به قانون لازم است و در این صورت رییس مجلس می‌تواند برای اجرا، قانون بودجه و اعداد و ارقام آن را به رییس‌جمهور ابلاغ کند.

بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ یعنی جداول از روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت ماه) در صحن مجلس آغاز شده است. برای اولین بار است که جداول در صحن مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد و پیش از این و در سنوات گذشته فقط احکام و سقف منابع و مصارف لایحه بودجه در صحن مجلس مورد رسیدگی قرار می‌گرفت.

طبق گفته نمایندگان مجلس، بررسی دو مرحله‌ای لایحه بودجه و بررسی دقیق جداول بودجه در صحن مجلس اتفاق بسیار خوبی است و باعث می‌شود صحن مجلس از جدول کلان تا تمام جداول پیوست‌ها اعم از هزینه‌ای و بودجه عمومی کشور از جمله بودجه عمرانی و جزییات پروژه‌ها اطلاع داشته باشد.

البته ناگفته نماند که در جریان بررسی بخش دوم لایحه بودجه، فقط به ارقام و اعداد جداول بدون تفکیک کلیات و جزییات رسیدگی می‌شود و هیچ حکمی در این مرحله قابل بررسی و تصویب نیست و پیشنهادها نیز نباید مغایر قوانین جاری و مصوب بخش اول باشد. رییس مجلس شورای اسلامی اخیراً در یکی از جلسات علنی مجلس بر این نکته تاکید کرد و گفت: «به هیچ عنوان نه دولت در پیشنهادات خود که در مرحله دوم ارسال می‌کند و نه مجلس در زمان رسیدگی چه در صحن و چه در کمیسیون تلفیق حق ندارد در منابع و مصارف دست بزند».

جداول بودجه برای اولین بار در صحن

همچنین «محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی جداول بودجه در صحن مجلس، اظهار کرد: «در ۴۰ و اندی سال گذشته هیچ وقت جداول بودجه در صحن مجلس بررسی نشده و نمایندگان تک به تک به جداول رأی ندادند».

وی توضیح داد: «هیچ زمانی تک تک نمایندگان جداول مصوب در بودجه را نمی‌دیدند. پس در تاریخ مجلس شورای اسلامی نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان گذاشته است».

از آنجایی که برای نخستین بار است که بررسی بودجه در مجلس دومرحله‌ای شده و جداول و ردیف‌های لایحه بودجه به صورت جداگانه در صحن مجلس رسیدگی می‌شود، پیش از آغاز اولین جلسه بررسی جداول بودجه در صحن مجلس، مجلس جلسه‌ای غیرعلنی برگزار کرد و رییس مجلس شورای اسلامی توضیحاتی درباره نحوه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و ترتیب ارایه پیشنهادات به نمایندگان داد.

خوب و بد دو مرحله‌ای‌شدن بودجه چیست؟

همچنین «محمدرضا پورابراهیمی» رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره میزان تغییراتی که مجلس در بخش دوم بودجه می‌تواند اعمال کند، اظهار کرد: «ما در بررسی بخش دوم بودجه تنها می‌توانیم مطابق با احکامی که مصوب شده است، اعداد جداول را تغییر دهیم و اعتبارات را از یک جدول به جدول دیگر جابه‌جا کنیم. همچنین اگر جداول منطبق بر احکام نباشد ما می‌توانیم اصلاح کنیم، بنابراین ما می‌توانیم در سقف بودجه مصوب، اعداد و ارقام را تغییر دهیم».

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «بررسی دومرحله‌ای بودجه اقدام خوبی است، هر چند ممکن است در ابتدا اشکالاتی در اجرا داشته باشد، اما این نخستین بار است که نمایندگان در خصوص تک‌تک اعداد نظر می‌دهند و این به نفع کشور است و شفافیت را افزایش می‌دهد».

با همه این تفاسیر، عده‌ای منتقد دو مرحله‌ای‌شدن بودجه و ارایه جداول بودجه از سوی دولت در مرحله دوم هستند و ادله آنان این است که این کار باعث طولانی‌شدن روند بررسی بودجه می‌شود. با وجود این، اگر به واقع دو مرحله‌ای شدن بررسی لایحه بودجه در مجلس باعث پرداختن به جزییات، شفاف‌سازی بودجه و در ادامه تحقق بودجه و مواجه نشدن دولت با پدیده کسری بودجه شود، طولانی‌شدن فرایند بررسی سند دخل و خرج کشور در مجلس مساله خیلی مهمی نیست و می‌توان آن را به دلیل محقق شدن اهداف مهم‌تری چون مقابله با پدیده شوم کسری بودجه نادیده گرفت.

کد خبر 6091679 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مدیریت «بازار دارو» یکی از اولویت‌های دولت است
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟